Sushien stammer fra en japansk ret, der hedder narezushi. Narezushi er lavet af ris og fisk, der er blevet fermenteret sammen. Fermenteringsprocessen er med til at konservere fisken og giver den en unik smag.
Den første registrerede omtale af naresushi stammer fra bogen “Ryori Monogatari” (fortællingen om madlavning), som blev skrevet i år 918. I denne bog blev narezushi beskrevet som en ret, der blev tilberedt med ris og saltet fisk.
Det menes, at retten blev bragt til Japan af buddhistiske munke, som havde rejst til Kina. Ordet “sushi” kommer faktisk fra det japanske ord “su”, som betyder eddike. Det skyldes, at eddike blev brugt i gæringsprocessen af narezushi.
Sushi begyndte at blive populært i Edo (det nuværende Tokyo) i det 18. århundrede. På dette tidspunkt blev der skabt en type sushi kaldet “nigirisushi”. Nigirisushi laves ved at presse eddikeholdige ris til en lille kugle og derefter toppe den med et stykke fisk eller andre skaldyr.
I Meiji-perioden (1868-1912) begyndte vestlige påvirkninger at komme ind i Japan. Dette førte til skabelsen af nye typer sushi, såsom “chirashisushi” og “makisushi”. Chirashisushi er en type sushi, der serveres i en skål med forskellige toppings, mens makisushi er en type sushi, der serveres i en skål med forskellige toppings .
Sushi begyndte at blive udbredt uden for Japan i midten af det 20. århundrede. I 1960’erne begyndte der at dukke sushirestauranter op i USA. I dag kan man nyde sushi over hele verden, og der er mange forskellige typer sushi at vælge imellem. Sushi i Næstved er et godt sted at søge hen.
Hvad skal du bestille, hvis du spiser sushi første gang?
Hvis du er ny til sushi i Næstved, kan du prøve nogle af de mere populære typer sushi i Næstved, som f.eks. nigirisushi eller makisushi. Nigirisushi er lavet med ris med eddike og et stykke fisk eller andre skaldyr på toppen. Makisushi er lavet med eddikeholdige ris og forskellige toppings inden i en algepakning. Disse to typer sushi er relativt nemme at spise og er en god introduktion til sushiens verden.
Hvilke ulemper er der ved sushi?
Sushi i Næstved kan være dyrt, især hvis du spiser det på en restaurant. Det kan også være svært at lave derhjemme, hvis du ikke har de rigtige ingredienser eller det rigtige udstyr. Endelig kan sushi i Næstved være farligt at spise, hvis det ikke er tilberedt korrekt, da rå fisk kan indeholde skadelige bakterier.